Helaas komt het voor dat katten gediagnosticeerd worden met diabetes. Dierenartsen schrijven dan meestal spuiten voor waarmee insuline kan worden geïnjecteerd. Deze kan als erg intimiderend worden ervaren voor u maar ook voor uw kat. Naast het feit dat deze injectienaald er niet gebruiksvriendelijk uit ziet is hij ook niet makkelijk in gebruik om uw kat te injecteren met insuline. Om de drempel lager te maken voor eigenaren van een kat is de vetpen een goede oplossing.

Vetpen

De vetpen is wél een gebruiksvriendelijk voorwerp en maakt het makkelijker om insuline toe te dienen. Deze pennaald wordt zowel gebruikt door slechtziende mensen als voor dieren. U kan zich voorstellen dat een pennaald die ook gebruikt wordt voor mensen voor vriendelijker is dan een injectiespuit. Het toedienen van insuline is gemakkelijk omdat door de doseerknop de juiste dosis insuline kan worden ingesteld. Met maar één simpele knop wordt een constante hoeveelheid insuline geïnjecteerd.

Pennaald

Pennaalden zijn er in veel verschillende soorten lengtes en diktes. Deze pennaald is universeel en dus zowel te gebruiken voor mens en dier. Wanneer u beschikt over een vetpen of deze wil aanschaffen is deze pennaald voor uw kat dé perfecte combinatie.

De Unifine Pentips zijn pennaalden geschikt voor katten en ontwikkeld voor een comfortabele injectie-ervaring. Deze pennaalden garanderen comfort door de volgende factoren:

  • Precisie geslepen naaldpunten
  • Dunwandige technologie, om de medicijnstroom te verbeteren
  • Anti-kernbehandeling, om de kans op verstopping te verminderen
  • Geavanceerde siliconensmering
  • Deze pennaalden kunnen ook gebruikt worden in combinatie met de Vetpen.