Ateria SafeControl.png

Waarom de Ateria SafeControl?

Veiligheid en controle zijn belangrijk wanneer het gaat om het injecteren van insuline. Wanneer insuline door een zorgmedewerker bij u toegediend wordt is een veiligheidspennaald nodig. Zorgmedewerkers zijn namelijk verplicht om gebruik te maken van een pennaald met veiligheidssysteem. Dit om de veiligheid van u en de zorgmedewerker te waarborgen, prikincidenten worden voorkomen.

De Ateria Safecontrol is een veilige pennaald voor zowel de zorgmedewerker als voor u als patiënt. U kan zich voorstellen dat wanneer een pennaald te vroeg geactiveerd word dit gevolgen kan hebben. Omdat er insuline verloren gaat komt dit niet in het lichaam terecht, hierdoor zal de bloedsuikerspiegel niet optimaal worden. Deze pennaald gaat vroegtijdige activering tegen.

Voortijdige activering

71% van de ondervraagde zorgmedewerkers waren het ermee eens dat de meeste pennaalden vroegtijdig geactiveerd worden.

Onzekerheid

69% was het ermee eens dat voortijdige activering van de pennaald onzekerheid geeft of de volledige medicatiedosis aan de patiënt is afgeleverd (van de 71%).

Veiligheidspennaald

Hoe werkt de Ateria SafeControl?

Voor gebruik zit de naald in een doorzichtige beschermhuls. Wanneer deze beschermhuls op de naald zit is het niet mogelijk om te prikken. Tijdens het prikken is de naald zichtbaar, hierdoor wordt de controle gewaarborgd en vroegtijdige activering tegengegaan. Nadat de volledige dosis insuline is toegediend dient het beschermkapje over de naald geschoven te worden. Dit is gemakkelijk te doen met één simpele duimbeweging. Nu is een prikincident voorkomen omdat het niet meer mogelijk is om geprikt te worden.

Bekijk het volgende instructiefilmpje voor meer informatie.