Iedereen die aan diabetes lijdt, moet een paar dingen over zijn dieet overwegen. Dit omvat onder andere het vetgehalte van de
voedingsmiddelen. Voor de preventie van voeding gerelateerde ziekten zijn zowel de kwaliteit als de hoeveelheid vetverbruik belangrijk. Bewuste vetconsumptie kan helpen de totale en LDL-cholesterolconcentraties in het bloed te verlagen en het risico
op hart- en vaatziekten te verminderen.
Enkelvoudige onverzadigde vetzuren(bijv. Olijfolie)
Enkelvoudige onverzadigde vetzuren
Omega-3 vetzuren (alfa-linolzuur – bijv. walnootolie, vette zeevis)
Omega-6- Vetzuren (Linolzuur - bijv. Zonnebloem, Mais- en Sojaolie)
Verzadigde vetzuren (bijv. vet,
Vlees, worst, kokos en palmvet)
Trans-vetzuren (bijv. Gefrituurde , Fertigbackwaren, producten, zoetigheid en kant-en
klaar producten)
© 2018 - 2CHEK.nl - HighBiza